a cementlap műhely.

  A cementlapok sík, selyemfényű, préselt felülete: amit könnyű megszeretni, és nehéz megunni. Talán a kihívás motivált minket mégis arra, hogy túllendüljünk a cementlapok iránt érzett elfogultságunkon, és tárhatású (3D-s) beton burkolatokkal kezdjünk el kísérletezni. Eleinte kerestük a megfelelő szavakat erre a burkolattípusra, és végül a beton fali plasztika mellett maradtunk, az írja le legjobban ezt a „jelenséget”. Fő jellegzetességei: domború felület, egybefüggő öntött beton törzs, egyféle szín, nagyfokú mozgástér a fény-árnyék hatások kihasználására.

 

  Első közelítésben egyébként is létező cementlap mintákból indultunk ki. Elkészítettük a fenti képen is látható „Marokkói” fantázianévre hallgató klasszikus formát 3D-ben. A fehér, cementes keverékből készülő burkolat jól használható megvilágított terek falfelületén – konyhapult felett, recepciók hátsó burkolataként.A kísérletezést letisztult, origamira hasonlító geometrikus formával folytattuk. Az gúlákból virágot formázó mintát egyszínű, szürke cementes beton keverékből öntöttük ki, a képeken a kísérleti öntéseket láthatjátok.

 

1. Kézirajz a burkolat koncepcióhoz 2. Már kiöntött nyersbeton prototípus 3. Márványmintás prototípus
3D minta 3D minta 3D minta

 

  Természetesen még az elején tartunk – ellentétben a már megrendelhető cementlapokkal -  de határozottan kielégítette kreatív vágyainkat a kezdeti pár lépés eredménye. Csináltunk is néhány látványtervet, amit az alábbi pár képen láthattok. 

 

  Ha láttok benne fantáziát – referenciagyűjtés jelleggel – önköltségi áron elkészítjük a burkolatokat, persze nem ipari mennyiségben, mert a cementlapokhoz hasonlóan ezeket a burkolatokat is kézi technikával készítjük el. Egyrészt az elveink miatt, másrészt az egyediség ára a kis sorozatszám, és a „gépesíthetetlenség”. Szóval keressetek minket bátran!

 

 

 

Kovács Gergő vagyok, a Foegel Cementlap Műhely ötletgazdája, alapítója. Ha érdekesnek találtad a 3D-s burkolat koncepcióinkat, el tudod képzelni saját projektedbe, vedd fel velem a kapcsolatot. Új, egyedi dizájn koncepciók kivitelezésére is nagyon nyitottak vagyunk.

Telefon: (46) 351 082
e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.